Любимата лятна манджичка на малки и големи - пълнени чушки със сиренце в доматен сос. Няма спиране, докато не изтопиш и сосчето:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Любимата лятна манджичка на малки и големи - пълнени чушки със сиренце в доматен сос. Няма спиране, докато не изтопиш и сосчето:
Любимата лятна манджичка на малки и големи - пълнени чушки със сиренце в доматен сос. Няма...
15187
Източник: i-woman
Любимата лятна манджичка на малки и големи - пълнени чушки със сиренце в доматен сос. Няма спиране, докато не изтопиш и сосчето:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Една от любимите ни летни гозби са пълнените чушки . Но не онези с кайма и ориз, а по-леката им версия - яйца и сирене.

Ако отдавна не сте приготвяли това вкусно лятно ястие, време е да ви го припомним! Ето как се правят обичаните от всички пълнени чушки с яйце и сирене във вкусен доматен сос :

Пълнени чушки с яйце и сирене в доматен сос

Продукти:

15 чушки с еднаква големина (може да се наложи да не използвате всички, ако са по-големи)

400 гр.сирене

3 яйца

1 1/2 кг домати

1/2 чаена лъжица захар

3 дафинови листа

1/4 чаена лъжица черен пипер

4 по-големи скилидки чесън

3/4 чаена чаша олио

пълнени чушки с яйце и сирене

Приготвяне:

Измийте добре доматите, обелете ги и ги настържете или пасирайте. Изсипете ги в тенджера, добавяте 1 чаена лъжица сол, както и дафиновия лист, черния пипер, захарта, почистените и нарязани скилидки чесън и 2-3 супени лъжици от олиото. Оставете соса да ври на слаб огън, докато се сгъсти, като разбърквате от време на време.

Избирате средно големи или по-малки чушки/пиперки. Докато сосът ври, измийте чушките и ги почистете от дръжките и семената. В купа разбийте яйцата с вилица или тел за разбиване, след което добавяте натрошеното сирене и разбъркайте добре, до получаване на гъста каша. Напълнете със сместа чушките на 3/4 от обема им, за да не се изсипе сместа по време на пържене.

В дълбок тиган или тенджера изсипете олиото. След като е добре сгорещено, пуснете внимателно вътре пълнените чушки и ги пържете по 2-3 минути от всяка страна, след което ги извадете внимателно с вилица или решетъчна лъжица и ги оставете в голяма чиния, за да изстинат. След като чушките са добре изстинали, внимателно ги обелете.

Поднесете пълнените чушки залети с ароматния доматен сос.

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft