Пилешкото филе е истинско кулинарно платно за творчество. Помислете само колко различни ястия можете да направите от този продукт. Пилешкото месо е полезно за всички: то е нежно, бързо се мариновано, не изисква дълга обработка, може да се добави към салати , да се сервира като пълноценно ястие и да се вплете в интересни ястия
Днес определено ще попълнете кулинарната ви книга с нова рецепта. Вижте как можете да приготвите невероятни пилешки рулца с необичаен пълнеж от зеленчуци, крема сирене и орехи. Тази почерпка, несъмнено, може да заеме почетно централно място на празничната трапеза!
Съставките
Пилешко филе 500 g
лук 1 бр
моркови 1 бр
Крем сирене 100 g
орехи 40 g
Яйце 1 бр
галета на вкус
Слънчогледово масло на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
подготовка
Измийте и нарежете пилешкото филе на малки слоеве,начукайте обилно месото, посолете и добавете черен пипер.
Обелете и нарежете лука, настържете обелените моркови на едро ренде. Запържете лука в тиган в слънчогледово масло до прозрачност, добавете моркови и варете до омекване. Поръсете подправки на вкус.
Нарежете крема сиренето на малки кубчета и го поставете в тиган, като бъркате съставките постоянно, изчакайте, докато сиренето се разтопи и масата стане хомогенна. Прехвърлете печенето в дълбока купа, добавете нарязаните орехи и разбъркайте добре.
На ръба на пилешкото месо сложете 1 с.л. л. пълнеж и навийте на руло . Направете същото с останалите съставки. След това потопете рулцата в яйчената смес и оваляйте в галета.
Запържете ястието в тиган със затоплено слънчогледово масло от двете страни до готовност.
Поставете готовите рулца върху чиния, покрита с хартиена кърпа, за да се отървете от излишната мазнина. Сервирайте лакомства със домашен сос от таратор и пържени картофи . Ако искате да приготвите такова златно лакомство, споделете го на страницата си, така че рецептата да ви е под ръка.