Една страхотна идея за бърза закуска, ако не ви се седи с часове пред печката в тази жега и не ви се бъркат сложни смеси.
Съставките
Пшенично брашно 3 супени лъжици
яйце 3 бр.
сол 1 щипка
бакпулвер 0,5 ч.л.
мляко 1 супена лъжица
Слънчогледово масло 2 супени лъжици
пудра захар на вкус
Подготовка
Отделете жълтъците от белтъците. Смесете жълтъците с млякото, разбъркайте белтъците със сол до получаването на буйна пяна. Внимателно съберете на едно място двете смеси
В отделна купа пресейте брашното с бакпулвера. Гладко разбърквайте масата с яйцето, докато се разбие хубаво брашното.
Поставете тигана на слаб огън, изсипете слънчогледово олио и леко загрейте. Разперете мързеливката с лъжицата в желания от вас размер. Пържете за минутка от всяка страна.
Ако рецептата ви е харесала, споделете във фейсбук с приятели