Любимите на всички виненки с мармалад - топящи се в устата
14 Януари 2016
46467
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
В дълбок съд сложете брашното, ванилената захар и бакпулвера, и разбъркайте с лъжица. Добавете виното и олиото. При необходимост, за да получите по-твърдо тесто, добавете още малко брашно, и продължете да месите тестото на ръка. С ръце разделете тестото на 15 топки. След това ги разточете върху набрашнен плот. С лъжица нанесете върху всяка кора от мармалада и навийте на кифлички. Мармаладът в оригиналната рецепта е от сливи, но може да използвате и различен.
Сложете виненките в тавичка за печене, покрита с хартия за печене.Тавата поставете във фурната и печете 25 минути на 180 градуса. Изпечените виненки поръсете още топли с пудра захар.
Добър апетит!
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари