Любимият ми Студентски сладкиш и днес е хит у дома - бурканче захаросано сладко и орехчета от баба, и става убиец:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Любимият ми Студентски сладкиш и днес е хит у дома - бурканче захаросано сладко и орехчета от баба, и става убиец:
Любимият ми Студентски сладкиш и днес е хит у дома - бурканче захаросано сладко и орехчета от...
27241
Източник: gotvach.bg
Любимият ми Студентски сладкиш и днес е хит у дома - бурканче захаросано сладко и орехчета от баба, и става убиец:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Винаги с умиление се връщам към студентските години - тогава нямаше много сладости в магазина, освен обичайните вафли и ореховки, а си приготвяхме сладкишите у дома. Преди да замина за София с влака, баба ми задължително ми правеше любимия сладкиш - наричаше го Студентски, защото той хранеше целия блок в Студентски град и с него събирах приятелките на кафе и сладка приказка.

Днес пък аз приготвям Студентския сладкиш на моите деца - те също го обожават.

Става мекичък, прилично сладък и хрупкав от орехите, а ароматът му се носи из къщи още, докато го пека във фурната. Перфектен е, понеже за него използвам бурканчетата захаросано сладко и орехите от бабиния двор, които винаги се намират вкъщи. Ето как се прави най-вкусният сладкиш със сладко или още Студентски сладкиш със сладко и орехи :

Студентски сладкиш със сладко

Продукти:

3-4 яйца (според големината)

1 чаша захар (около 200 гр.)

1 пак.ванилия или ванилена захар

1/2 чаша олио

1 чаша прясно мляко

400 гр.брашно

1 бакпулвер

За плънката:

1 бурканче сладко по избор (може и захаросано)

1 чаша орехи - смлени или нарязани

Приготвяне:

В голяма купа разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. Като продължавате разбиването, прибавете на тънка струя олиото, като го редувате с прясното мляко.

В отделен съд смесете пресятото брашно с бакпулвера и добавете лъжица по лъжица към яйчената маса. Разбъркайте хубаво до гъсто кексово тесто, използвайки бъркалка или шпатула.

Смесете сладкото с по-голямата част смлените орехи. Ако е захаросано, предварително го натопете в гореща вода или загрейте на водна баня. В тава, покрита с хартия за печене и намазана с малко олио, разстелете половината смес за сладкиша

Отгоре разпределяте равномерно плънката и разпределяте втората половина от сместа, накрая поръсете с останалите смлени орехи.

Изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна, а след 5 минути намалете фурната на 160 градуса.

Печете до готовност - проверете със суха клечка.

Приятен апетит! 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft