Любимият сочен сладкиш на баба с грис, орехи и много сироп - вземаш лъжичка и направо от тавата!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Любимият сочен сладкиш на баба с грис, орехи и много сироп - вземаш лъжичка и направо от тавата!
Любимият сочен сладкиш на баба с грис, орехи и много сироп - вземаш лъжичка и направо от тавата!
22574
Любимият сочен сладкиш на баба с грис, орехи и много сироп - вземаш лъжичка и направо от тавата!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

На всички любители на сочните сладкиши  препоръчваме тази стара традиционна рецепта за Равания . На различните места може да се нарича по различен начин, но общото е неустоимият вкус на този сочен сладкиш . Почти идентичен с познатото у нас реване , в тази си версия е много по-вкусен и двойно по-сочен.

За нищо на света не пропускайте тази интересна рецепта ! Има и още една особеност: добавяйте сиропа постепенно, не го слагайте наведнъж, защото може да не се наложи да слагате цялото количество.

сладкиш равания

Сочен сладкиш Равания

Необходими продукти:

За 1-вото тесто:  

5 яйца

5 супени лъжици захар

2,5 супени лъжици грис

2,5 супени лъжици брашно

70 г настърган шоколад

200 г натрошени орехи

За 2-рото тесто:

5 яйца

5 супени лъжици захар

2,5 супени лъжици грис

2,5 супени лъжици брашно

За сиропа:

750 г захар

800 мл вода

1 лимон

Начин на приготвяне: 

За първото тесто разбийте добре яйцата и захарта. 

яйца разбиване

Добавете всички останали съставки по ред и разбъркайте до получаване на гладка хомогенна смес.

тесто реване

Изсипете тестото в намазнена и набрашнена тава 22х37 и печете на 200 градуса за 10 минути, колкото да се изпече.

кафяво тесто

През това време разбийте яйцата със захарта за второто тесто, добавете брашното и гриса и след това смесете. Изсипете върху полуизпеченото първо тесто и допечете сладкиша. 

двуцветен сладкиш

Сварете захарния сироп от захарта, водата и нарязания лимон (не варете дълго, само няколко минути). 

захарен сироп

Залейте с охладения сироп горещия сладкиш. 

реване заливане

Отгоре поръсете с натрошени орехи, а може да добавите и настърган шоколад.

равания

Да ви е сладко!

двуцветно реване

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft