Любимото домашно руло с 3 яйца - няма по-лесен сладкиш! Лесно се завива, само мажеш със сладко и готово:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Любимото домашно руло с 3 яйца - няма по-лесен сладкиш! Лесно се завива, само мажеш със сладко и готово:
Любимото домашно руло с 3 яйца - няма по-лесен сладкиш! Лесно се завива, само мажеш със сладко и...
61925
Любимото домашно руло с 3 яйца - няма по-лесен сладкиш! Лесно се завива, само мажеш със сладко и готово:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Много хора купуват подобно руло в магазина, но домашното е в пъти по-вкусно, да не говорим за състава, който при купешките сладкиши съдържа доста неясни вещества. Затова ви препоръчваме да си направите това перфектно домашно бисквитено руло . Освен лесно и бързо, рулото със сладко е и изключително вкусно.

Ето рецептата:

Домашно бисквитено руло със сладко

Продукти:

3 малки яйца

100 гр.брашно

2 с.л.масло

1/2 чаша прясно мляко

40 гр.нишесте

2/3 чаша захар

1 ч.л.бакпулвер или сода (равна)

1/4 ч.л.сол

За пълнежа:

Можете да използвате каквото ви харесва - бита сметана, шоколадова паста, конфитюр и т.н.).

домашно бисквитено руло

Приготвяне:

Загрейте млякото и сложете маслото в него. Щом започне да ври, свалете от котлона.

Изсипете захарта в яйцата и разбийте с миксер, докато обемът на сместа се утрои. Разбивайте около десет минути.

Добавете бакпулвера, нишестето и солта към брашното. Пресейте ги.

Добавете брашната смес към яйчената маса. Разбъркайте внимателно тестото с шпатула (отдолу нагоре).

Сложете три супени лъжици тесто в млечно-маслената течност, която трябва да е охладена до стайна температура. Разбъркайте.

След това изсипете останалото мляко в тестото и разбъркайте добре.

Вземете правоъгълна тавичка за печене, покрита с хартия за печене, и изсипете тестото вътр. Заравнете и поставете в предварително загрятата на 190 градуса фурна. Печете за около 15 минути на 190 °. Внимавайте блатът да не се препече и да не изсъхне.

Оставете го леко да се охлади, след което навийте заедно с хартията на руло. Оставете го така още 10-тина минути, развийте и внимателно отстранете хартията за печене.

домашно руло

Намажете готовия блат с избрания пълнеж. Ако изберете сладко, ще трябва да го разтопите леко на водна баня. Можете да добавите бита сметана. След това навийте и сервирайте.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft