Много хора купуват подобно руло в магазина, но домашното е в пъти по-вкусно, да не говорим за състава, който при купешките сладкиши съдържа доста неясни вещества. Затова ви препоръчваме да си направите това перфектно домашно бисквитено руло . Освен лесно и бързо, рулото със сладко е и изключително вкусно.
Домашно бисквитено руло със сладко
Продукти:
3 малки яйца
100 гр.брашно
2 с.л.масло
1/2 чаша прясно мляко
40 гр.нишесте
2/3 чаша захар
1 ч.л.бакпулвер или сода (равна)
1/4 ч.л.сол
За пълнежа:
Можете да използвате каквото ви харесва - бита сметана, шоколадова паста, конфитюр и т.н.).
Приготвяне:
Загрейте млякото и сложете маслото в него. Щом започне да ври, свалете от котлона.
Изсипете захарта в яйцата и разбийте с миксер, докато обемът на сместа се утрои. Разбивайте около десет минути.
Добавете бакпулвера, нишестето и солта към брашното. Пресейте ги.
Добавете брашната смес към яйчената маса. Разбъркайте внимателно тестото с шпатула (отдолу нагоре).
Сложете три супени лъжици тесто в млечно-маслената течност, която трябва да е охладена до стайна температура. Разбъркайте.
След това изсипете останалото мляко в тестото и разбъркайте добре.
Вземете правоъгълна тавичка за печене, покрита с хартия за печене, и изсипете тестото вътр. Заравнете и поставете в предварително загрятата на 190 градуса фурна. Печете за около 15 минути на 190 °. Внимавайте блатът да не се препече и да не изсъхне.
Оставете го леко да се охлади, след което навийте заедно с хартията на руло. Оставете го така още 10-тина минути, развийте и внимателно отстранете хартията за печене.
Намажете готовия блат с избрания пълнеж. Ако изберете сладко, ще трябва да го разтопите леко на водна баня. Можете да добавите бита сметана. След това навийте и сервирайте.