Люта македонска пиперка в буркан - туршия, та дрънка! Зимата е по-вкусна с нея:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Люта македонска пиперка в буркан - туршия, та дрънка! Зимата е по-вкусна с нея:
Люта македонска пиперка в буркан - туршия, та дрънка! Зимата е по-вкусна с нея:
20894
Люта македонска пиперка в буркан - туршия, та дрънка! Зимата е по-вкусна с нея:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Македонската люта червена пиперка (Capsicum annuum) е много търсен сорт, както поради специфичния си вкус и мирис, така и заради външния си вид. С узряването на чушките от този сорт те се оцветяват от зелени в ярко червени. Те се разпознават по характерните линии, които са шарени по плода, така че чушките изглеждат като напукани.

Те могат да се използват пресни през сезона в салати или в сосове, но също и сушени или мариновани през цялата година. Но едно от любимите ястия на македонците със сигурност са лютите пиперки , приготвени в буркан за зимата. По-долу прочетете рецептата за прочутата Люта македонска пиперка в буркан :

Люта македонска пиперка в буркан

Необходими продукти:

  • 3 кг люти пиперки (разбира се може да използвате сорт по желание)
  • 1 връзка магданоз
  • 3 глави чесън
  • 750 мл бял оцет 9%
  • 100 мл олио
  • 200 мл вода
  • 2 чаши (200 мл) сол
  • 3 чаши (200 мл) захар

люти чушки в буркан

Приготвяне: 

Измийте пиперките със студена вода и отстранете дръжките. В дълбока тенджера на огъня се слагат водата, оцетът, солта, захарта и олиото. Когато сместа заври, намалете температурата и оставете да къкри на тих огън.

люти македонски пиперки

Чушките се запичат малко от двете страни ("пукат" се) и докато са горещи, се пускат в саламурата, която бавно ври. Оставете ги за няколко минути, след което ги извадете с решетъчна лъжица и ги напълнете в чисти и сухи буркани. Наредете два реда чушки, добавете магданоза и чесъна. На всеки два реда чушки процедурата се повтаря до напълване на бурканите.

При редене леко притискаме пържените чушки с лъжица. След като се напълнят бурканите, отгоре се налива саламурата и веднага се затварят с метален капак. Ако количеството саламура не е достатъчно (ако междувременно се е изпарило), добавете още малко оцет в бурканите.

люти чушки по македонски

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft