Лютеницата с тиквички е откритието на сезона - вкусна и леко пикантна, супер е върху филийка:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Лютеницата с тиквички е откритието на сезона - вкусна и леко пикантна, супер е върху филийка:
Лютеницата с тиквички е откритието на сезона - вкусна и леко пикантна, супер е върху филийка:
38615
Лютеницата с тиквички е откритието на сезона - вкусна и леко пикантна, супер е върху филийка:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако никога досега не сте опитвали лютеница с тиквички , сега е моментът! Тази вкусотия ще се хареса на всички любители на лютеницата, лютивката и другите подобни видове зимнина. Леко сладкият вкус, съчетан с пикантността на чесъна ѝ придава неповторим аромат.

Ето как се прави лютеница с тиквички и чесън :

Лютеница от тиквички

Продукти:

На 2 кг тиквички: 

чушки - 1 кг

чесън - 15 скилидки

доматено пюре - 400 гр.

черен пипер - 5-6 зърна

захар - 2/3 чаша

дафинов лист - 5-6 броя

9% оцет - 1/2 чаша

растително масло - 1/2 чаша

сол - 1 супена лъжица

Приготвяне:

Обелете тиквичките и почистете от семената, нарежете ги на кубчета.

Чушките нарежете на ивици.

Смесете тиквичките и чушките в тенджера, добавете сол, захар, растително масло, доматено пюре и налейте 1-2 чаши вода.

Сварете сместа в продължение на 40 минути.

В края на готвенето добавете нарязан чесън, черен пипер, дафинов лист и залейте с оцет.

Насипете горещата лютеница в стерилизирани буркани и затегнете добре капаците.

Ако не ви харесва едрата консистенция, може да пасирате лютеницата, преди да я затворите в буркани.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft