Лют сос с топено сирене

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сосове
Лют сос с топено сирене
Лют сос с топено сирене
admin
Добавена от: admin
11967
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 щафетка топено пушено сирене
100мл сухо бяло вино
30мл зехтин (олио)
100мл вода
100мл прясно мляко
щипка сол
щипка бял пипер
1 лютиво зелено чушле

Топеното сирене се обелва и се слага в тиган на загрят котлон за разтопяване. Добавя се водата, млякото, бялото вино, зехтинът, похлупва се и се оставя да къкри на степен 2 на котлона. От време на време се разбърква с дървена лъжица, за да не загори. След като леко се сгъсти се слагат солта и белия пипер, похлупва се и се оставя на изклщчен котлон да къкри. Чушлето се измива, изчиства се от семенника и жилките на семенника, нарязва се на тънки ивици, след което се надребнява на ситно и се добавя в соса. Поднася се в сосиера изстинал, заедно с препечени филийки или брецели.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft