Маята се разтваря в малко топла вода с една супена лъжица захар плюс една супена лъжица брашно. Получената кашичка се оставя да шупне. 2 от яйцата се разбиват с белтъка от третото яйце, прясното мляко (леко затоплено), олиото и накрая се добавя една супена лъжица сол. Брашното се пресява и в средата му се прави кладенче. Вътре се изсипват шупналата мая и яйчената смес. С постепенно добавяне на брашното се омесва тесто. Готовото тесто се разделя се на 2 топки и се оставя да престои около 10 минути. Първата топка се премесва с още малко брашно, разточва се на кора, дебела 5 мм, поръсва се с олио и част от натрошеното сирене. Втората топка тесто също се омесва малко, разточва се на кора с дебелината на първата и се поставя отгоре й. Поръсва се само леко с олио. Двете кори се навиват на руло, което се нарязва на парчета с дебелина 2 см. Готовите парчета се подреждат в намаслена тава едно до друго. Оформената по този начин питка се оставя да втаса, след което се намазва с разбит жълтък и се поръсва със сусам. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса около 40 мин.
По желание може да се поръси и с настърган кашкавал малко преди да се извади от фурната.
Автор: lakomnik.bg