Лятна джуркана манджа с чушки и яйца
13 Август 2015
47655
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Нарежете ситно лука и чушките. Морковите настържете. Сложете ги в тенджера с олио да се запържат за кратко.
Доматите обелете и нарежете ситно, след което ги добавете в тенджерата. Добавете и една чаша вода и ситно нарязания чесън и захарта. Оставете на силен огън да ври около 30-тина минути (в зависимост от силата на котлона). Разбърквайте от време на време, особено към края, когато се сгъстява повече. 10-тина минути преди края на готвенето добавете подправките, а 5 мин. след това - ситно нарязан магданоз.
Накрая разбийте яйцата и ги объркайте в доматите. Разклащайте енергично още 4-5 минути, докато се сготвят яйцата. Прехвърлете манджата в купички, изчакайте малко да се поохлади и поднесете. Много си отива с пресен хляб и сиренце.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари