Лятна капама

вход през zajenata.bg
Лятна капама
admin
Добавена от: admin
56234
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 г свинско месо
500 г телешко месо
4 пилешки бутчета или 1 пиле (около 1 кг)
15 малки глави лук
2 кафени чаши олио
3 домата
1 глава чесън
1/2 чаена чаша сухо бяло вино
1 1/2 чаени лъжички сол
2-3 дафинови листа
15-20 зърна черен пипер
1 чаена лъжичка червен пипер

 Месото се измива, обезкостява се и се нарязва па парчета. Бутчетата също се измиват и се срязват на две. Доматите се нарязват едро, чесънът се изчиства, лукът се изчиства, измива се и главите се оставят цели. Продуктите се нареждат в по-голяма и широка тенджера (може долната част на електрическа тенджера, а най добре - в глинен съд) по следния начин: Парчетата месо се слагат разбъркано, между тях се нареждат главите лук и дафиновите листа, а отгоре се поръсва черният пипер. Доматите се нареждат равномерно върху всички продукти. Поръсват се солта и червеният пипер и се сипват олиото, бялото вино и 1 кафена чаша вода. Тенджерата се разклаща няколко пъти на всички страни, за да се слегнат продуктите, похлупва се и се поставя на дъното на фурната, като капакът се притиска с тежест. Пече се на тих огън 3 часа, без да се отваря. След 2 часа може да се провери количеството на водата и ако е необходимо, да се долее. Поднася се топло.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft