3 патладжана
5 средно големи картофа
3 броя пилешки бутчета с горната част
2 яйца
200 мл сметана за готвене
100 гр. кашкавал
малко сол
малко черен пипер
малко куркума
малко кориандър
Сварете картофите и направете от тях пюре. Обелете патладжаните и ги нарежете на ивици, посолете и ги оставете настрана. След като пуснат водата си, изцедете и ги задушете в малко мазнина. След това ги подредете в тава, така че част от ивиците да висят извън ръба на тавата, и запълнете средата с още парчета патладжан.
Сварете и нарежете пилешкото на ситно.
Когато всичко е готово, върху патладжаните подредете половината картофено пюре, нарязаното пилешко месо, кашкавала, след това отново пюре, посолете и подправете на вкус, а накрая затворете плънката с висящите краища на патладжана и запълнете празнините с останалия патладжан.
Сложете мусаката да се запече на 200 градуса около 20 минути.
Отделно разбийте 2 яйца със сметаната и залейте със сместа мусаката, след което я върнете да се допече т.е. да се зачерви. Когато е готово, ястието се оставя да се охлади, след което се поднася.