Лятното мезе, което ме отсрамва пред неканени гости: Яде се студено и разхлажда душата в жегите

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Лятното мезе, което ме отсрамва пред неканени гости: Яде се студено и разхлажда душата в жегите
Лятното мезе, което ме отсрамва пред неканени гости: Яде се студено и разхлажда душата в жегите
69916
Източник: За Жената
Лятното мезе, което ме отсрамва пред неканени гости: Яде се студено и разхлажда душата в жегите
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Винаги приготвям това руло за гости и обирам всички комплименти! Не само е вкусно, но и много красиво, когато го нарежеш - идеалното лятно мезе за добре изстудено вино (или друго любимо ваше питие). Споделям с вас рецептата, а от мен - изпълнението за невероятното Ледено руло с шунка и сирене :

Ледено руло с шунка и сирене

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:

  • 4 яйца
  • 4 супени лъжици брашно
  • 1 бакпулвер
  • 2 супени лъжици заквасена сметана
  • 1 щипка сол

Плънка:

  • 200 г сирене 
  • 100 мл топено сирене или заквасена сметана
  • 180 г шунка

ПРОЦЕДУРА:

Отделете белтъците от жълтъците и разбийте на сняг с щипка сол. Отделно разбийте жълтъците със сметаната, като добавяте по един жълтък.

Добавете белтъците с лъжица и разбъркайте бавно, за да остане сместа пенлива.

Накрая добавете сместа от бакпулвера и брашното и разбъркайте внимателно, за да не спадне обемът на яйцата.

Върху тава, застлана с хартия, разпределете готовата смес равномерно и печете в загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути.

Изпечената кора навийте в мокра кърпа и я оставете да изстине (заедно с хартията, която ще махнете по-късно).

Отделно разбийте сирене и топено сирене (сметана), след това добавете нарязана шунка и разбъркайте.

Намажете кората с плънката, след което я завийте отново в кърпа и я оставете в хладилника да стегне.

солено руло с шунка и сирене

Снимка: Pinterest

Непосредствено преди сервиране се нарязва на филийки и се сервира. Ако нямате време да приготвите кора, със същата плънка може да намажете предварително леко размекната във влажна кърпа вафлена кора.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft