Лято е - сезонът, който всички чакаме с нетърпение не само заради хубавото време, но и за да опитаме всички онези дарове на природата, които най-прекрасното време на годината ни носи. Погледнете само цветовете на всичко онова, което Майката Природа ни изсипва с пълни шепи на трапезата - домати в най-яркото възможно червено, наситено лилави патладжани или сочни праскови в прекрасни нюанси на оранжевото и жълтото! Цялото това разнообразие няма как да не ни вдъхнови да ви зарадваме с някоя прекрасна лятна рецепта, която да е не само вкусна, но и апетитно изглеждаща.
Именно лятото е и основната тема в новия летен брой на BILLA Кулинариум - от цветното списание са ни подготвили истински букет от прекрасни сезонни изкушения:
- Рецепти с най-свежите зеленчуци на сезона под мотото „Нека да е лято“ – чушки, праскови, кайсии и най-добрите кулинарни съчетания с тях;
- Разнообразно лятно меню за топлото време, което включва предложения като таратор с маслини или сорбе от диня, например;
- Да не забравяме и десерта - цели три плодови торти, ароматизирани с глътка алкохол за разкош;
- Едно екзотично кулинарно пътешествие ще ни отведе в целунатата от слънцето Португалия и нейния кулинарен свят;
- Импровизирано кулинарно училище пък ни учи как да си приготвим лесно у дома любимите сушени домати;
- И за капак от най-тиражираното списание ни предлагат да подсигурим ледената чаша бира с не едно, а цели три бирени мезенца - кой може да устои на такова предложение?
Новият летен брой на BILLA Кулинариум може да намерите на изкушаващата цена от 0,99 лв с BILLA Card във всички магазини от веригата!
При това в изданието, което традиционно излиза на всеки 3 месеца, ще откриете и талони за отстъпка за най-различни продукти от асортимента на магазин BILLA, с които може да спестите над 30 лева!
А сега ви предлагаме да приготвим заедно едно неустоимо лятно изкушение, което ще добави цвят и вкус към лятната ви трапеза.
Какво е едно меню без десерт? Предлагаме ви да опитате най-гениалния:
Павлова с горски плодове
Продукти:
6 яйчни белтъка
330 гр.
1.5 ч.л.бял оцет
1 супена лъжица царевично брашно
300 гр.сирене маскарпоне
За пълнежа с лимон:
4 жълтъка
50 гр.пудра захар
100 гр.лимонов сок
60 гр.масло
За сиропа от къпини:
100 гр.къпини
100 гр.пудра захар
1,5 ч.л.ликьор Chambord
Приготвяне:
Загрейте фурната на 150 ° C и поставете върху формата за печене 12 формички за мъфини, облицовани с хартиени кошничк. Разбийте белтъците със солта за около 4-5 минути, като постепенно добавяте пудра захар. Разбийте сместа за още 2-3 минути.
Разбъркайте внимателно оцета в сместа. Смесете царевичното брашно с настърганата лимонова кора и ги добавете към целувчената смес. След това внимателно с лъжица напълнете със сместа приготвените формички. Отгоре поръсете с още лимонова кора.
Поставете във фурната и намалете температурата до 120 ° C. Печете около 1 1/4 - 1 1/2 часа. Изключете фурната охладете белтъчните кексчета, без да ги изваждате от фурната за 3-4 часа.
За крема с лимон смесете жълтъците и пудрата захар, добавете малко лимонов сок и маслото и гответе на умерен огън до сгъстяване (3-4 минути). Прехвърлете в чаша и охладете.
За сиропа от къпини смесете всички продукти с 2 супени лъжици вода в малка тенджера и варете на умерен огън, докато се разтвори захарта. Намалете котлона и оставете да покъкри още 5-6 минути.
Охладете сиропа и след това внимателно го добавете в сиренето маскарпоне. Намажете малиновото маскарпоне върху изпечените платки с лъжица, отгоре нанесете слой от лимоновия крем и за финал украсете с лимонова кора и пресни горски плодове!
Надяваме се тази слънчева рецепта да събуди кулинарното ви вдъхновение.
Ако нашето предложение ви е харесало, то непременно ще ви грабне и мобилното приложение на BILLA Кулинариум - вътре ще откриете повече от 300 видео рецепти за най-различни изкушения, както и авторски рецепти от шеф Виктор Ангелов. Можете да свалите приложението за Андроид от тук, а за IOS - от тук.