Магданозена яхния с пиле
29 Април 2013
36054
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 пиле
1 кафена чашка разтопена мазнина
50 г краве масло
1 глава кромид лук
5 връзки магданоз
1 чаена чаша кисело мляко
2 жълтъка
1 морков
1 лимон
сол на вкус
Почистената и измита птица се нарязва на порционни парчета, които се запържват в сгорещената мазнина и се изваждат. В същата мазнина се задушава до омекване нарязаният лук, посолява се, залива се с гореща вода и се кипва. Връща се месото и се прибавя добре измитият и едро нарязан магданоз. Ястието се вари на умерен огън до омекваме на месото, застройва се с разбитите жълтъци н киселото мляко, подправя се с изстискания от лимона сок и се оцветява с прецеденото краве масло, в което е задушен настърганият морков.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари