Магерица - агнешка супа по гръцки
22 Декември 2011
11619
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 кг агнешки комплект
100 мл зехтин
50 г ориз
1/2 връзка пресен зелен лук
1/2 маруля
2 бр. лимони
2 бр. яйца
черен пипер, червен пипер, сол
Сложете добре измития агнешки комплект в подсолена вода (около 1 л) и варете около 30 минути. По време на варенето, обирайте пяната. След това изцедете и нарежете на ситно дреболиите. В тигана, запържете за съвсем кратко нарязания на ситно лук със зехтина. Прибавете нарязаните дреболии и нарязания на ситно копър. Бъркайте няколко минути. Прибавете сместа към бульона от варенето. Добавете ориза и варете още около 20 минути. Добавете накъсаната маруля и варете още около 10 минути. Свалете от котлона застройте с яйца и сока от двата лимона. Подправете с черен пипер.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари