Поставете пресятото брашно в съда, в който ще месите.
В среда му направете кладенче.
Натрошете вътре маята, добавете 2 супени лъжици захар и малко топло мляко. Хубаво разтворете маята, добавяйки и малко брашно. Изчакайте да се активира.
В активираната мая добавете оцета, олиото, жълтъците и яйцето (предварително смесени и разбити с киселото мляко, солта и захарта). Замесете тестото чрез добавяне на още малко топло мляко (колкото е необходимо, за да се получи средно меко тесто). Омесете тестото хубаво, докато започне да се отделя от ръцете и образува мехурчета.
Веднага разделете тестото на 4 части.
От всяка част разточете кръгла кора, намажете я с 1/4 от разтопеното масло (маргарин). Нарежете на триъгълници и ги съберете към средата един върху друг, след което отново оформете топка.
Повторете и с останалите 3 части от тестото.
Сложете топките тесто във фризера за около 30 мин.
От всяка топка разточете кръгла или правоъгълна кора.
Нарежете я на 16 триъгълника или 12 правоъгълника, в зависимост от това колко големи искате да бъдат кифлите. Навийте откъм тесния край.
Подредете ги в намазнена тава.
След това ги намажете с малко разбит белтък и поръсете със сусам.
Оставете ги да втасват 25-30 мин.
Сложете ги да се пекат в предварително загрята фурна за около 20 мин. на 200 градуса.
Забележка: След печене не забравяйте да ги намажете внимателно с водичка с помощта на четка.
По желание може да добавите различна плънка - сирене, кашкавал, настъргана шунка и пр.