Освен като добавка в храните, тази подправка има още много приложения, които напълно ще променят характера на вашата кухня.
Солта извлича лошият мирис на съдовете , улеснява бързото белене на варени яйца и се използва за запазване на свежестта на храните.
В съда от сиренето добавете солена вода и по този начин вашето сирене дълго време ще се запази и ще бъде защитено от мухъл.
Посоляването на тропически плодове е обичайно в топлите строни по света. Добавете малко сол в зрели круши, пъпеши или дини и така ще подчертаете сочноста от плодовете. Освен това, преди да пържите месо или картофи най-добре е преди да ги поставите в прегрятото олио да посолите.Затова, ако искате хрупкави пържени картофи, посолете ги преди пърженето или след това, а не по време на готвенето.
Солта е естествен консервант и можете да използвате за по-дълго запазване на пресните хранителни стоки. След като отворите мляко или млечен продукт добавете няколко зърна сол и неговия срок и свежест ще се увеличат.
Вижте другите предимства на солта:
Преди да започнете да пържите месото или картофите в тигана добавете малко сол и по този начин ще избегнете разпръскването на маслото.
Извадете горчивината от зеленчуците
Горчивите краставици и тиквички оставете в подсолена вода десетина минути, а след това избършете с кърпа.
В пластмасовите съдове за храна добавете сол, за да предотвратите разпространението на неприятните миризми.
Във водата, в която варите яйцата добавете една чаена лъжичка сол и яйцата ще можете да обелите много по-бързо .
Зеленчуците който трудно можете да почистите поставете вода със сол за няколко минути, а след това измийте.
За да запазите зеления цвят от зеленчуците, особено при броколите, в тенджерата, в която варите добавете сол.