Магически приложения на солта, които трябва да знаете на всяка цена

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Магически приложения на солта, които трябва да знаете на всяка цена
9898
Снимков материал: pixabay.com
Магически приложения на солта, които трябва да знаете на всяка цена

Освен като добавка в храните, тази подправка има още много приложения, които напълно ще променят характера на вашата кухня.

Солта извлича лошият мирис на съдовете , улеснява бързото белене на варени яйца и се използва за запазване на свежестта на храните.

В съда от сиренето добавете солена вода и по този начин вашето сирене дълго време ще се запази и ще бъде защитено от мухъл.  

Посоляването на тропически плодове е обичайно в топлите строни по света. Добавете малко сол в зрели круши, пъпеши или дини и така ще подчертаете сочноста от плодовете. Освен това, преди да пържите месо или картофи най-добре е преди да ги поставите в прегрятото олио да посолите.Затова, ако искате хрупкави пържени картофи, посолете ги преди пърженето или след това, а не по време на готвенето.

Солта е естествен консервант и можете да използвате за по-дълго запазване на пресните хранителни стоки. След като отворите мляко или млечен продукт добавете няколко зърна сол и неговия срок и свежест ще се увеличат.

Вижте другите предимства на солта:

 

 Без пръскане на маслото

Преди да започнете да пържите месото или картофите в тигана добавете малко сол и по този начин ще избегнете разпръскването на маслото.

Извадете горчивината от зеленчуците

Горчивите краставици и тиквички оставете в подсолена вода десетина минути, а след това избършете с кърпа.

По-добър аромат

В пластмасовите съдове за храна добавете сол, за да предотвратите разпространението на неприятните миризми.

Лесно белене на яйца

Във водата, в която варите яйцата добавете една чаена лъжичка сол и яйцата ще можете да обелите много по-бързо .

Почистване за миг

Зеленчуците който трудно можете да почистите поставете вода със сол за няколко минути, а след това измийте.

Хубави ястия

За да запазите зеления цвят от зеленчуците, особено при броколите, в тенджерата, в която варите добавете сол. 

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft