Баничка с различни пълнежи е ястие, от което никой не отказва. Можете да изберете вегетариански или месни варианти и да ги ядете вместо закуска или вечеря. В повечето случаи пълнежът дори не се нуждае от термична обработка - опакован и нарязан на парчета. Ако сега искате нещо вкусно и обичайните опции са станали скучни, имаме една чудесна идея.
Баничка с пиле и сирене . Комплектът продукти е малко изненадващ и нетрадиционен: пилешкото и сиренето винаги са добре комбинирани в гарнитури, пайове, салати. Но в баница ... Магически тандем се получава, особено ако го подобрите с билки и чесън. Подготовката отнема 15 минути, ако филето вече е приготвено.
Необходими съставки
2бр.
Пилешко филе 150 грама
Твърдо сирене 100 g
яйце 1 бр.
чесън 2 скилидки
сол на вкус
Черен пипер
Слънчогледово олио 3 супени лъжици
Как да си ги приготвите:
Настъргайте сиренето на ренде. Сварете филетата и ги нарежете на кубчета. Смесете всички съставки, като добавите смачкан чесън.
Нарежете корите за баница на три правоъгълника. Поставете пълнежа върху всеки правоъгълник. Сгънете във формата на пликове.
Разбийте яйцето и потопете всяко от пликчетата в него. Сложете всичко да се пече на 200 градуса докато хване златисто- кафява коричка
Този ястие ще ви спести доста кулинарни затруднения . Споделете рецептата с приятел и се насладете на вкуса му