Маджун-халва
22 Декември 2011
18955
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 ч. ч. маджун (5-6 с. л. сладко от сини сливи)
1 ч. ч. орехови ядки
4 с. л. свинска мас
2-3 с. л. царевично брашно
2-3 с. л. пшенично брашно
Свинската мас се разтопява в тиган.
Добавят се 2-3 с. л. царевично и 2-3 с. л. пшенично брашно и се запича.
Разбърква се, докато сместа стане на трохи, след което се слага маджунът.
Сипват се топла вода и счуканите орехови ядки.
Халвата се разбърква и се поднася поръсена със смлени орехови ядки.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари