Тестото се замесва от посочените съставки, без предварително активиране на маята, и се разделя на две. Всяка половина се оформя на малък правоъгълник. Слагат се във фризер, докато се приготвя плънката. При приготвянето се използва нишесте, но в малко количество - поръсва се плота, за да не залепва тестото, докато се разточва.
Плънката се приготвя така: празът се нарязва ситно, запържва се, добавя се малко сол (внимаваме, защото в плънката има и сирене) Дърпа се от огъня и се оставя да се поохлади. Добавят се сиренето, сметаната и яйцата. Хубаво се разбърква.
Тестото се изважда от фризера. Плотът отново се поръсва с малко нишесте. От първата част се разточва дебела кора. Поставя се в намазнена тава. Отгоре се нанася плънката. Разточва се и втората кора, тя трябва да бъде по-тънка. Поставя се над плънката. Надипля се добре, след което се намазва със свинска мас и се поръсва със сусам.
Поставя се да се пече в загрята фурна около 30-35 мин. на 220 градуса или в зависимост от вашата фурна.