Зимата не би била същата, ако нямаме в мазето поне няколко бурканчета от това божествено сладко от дюли, което върви с всичко- от намазване на палачинки или филийка с масло до кусане от бурканчето с лъжичка, когато те удари нагона за нещо сладко, няма как да не направя
Продукти
за 3 бурканчета от 314 г.
1 кг. дюли
500 г.
1 ч.л. лимонов с
Начин на приготвяне
В тенджера сипваме 1 л. вода и захарта. Оставаме ги да врят 10 мин. на среден огън. Измиваме и обелваме дюлите, след което ги нарязваме. Оставяме ги да престоят 10 мин. и ги настъргваме върху приготвения сироп.
Оставаме мармалада да ври на тих огън. Щом се сгъсти, прибавяме лимоновия сок. Слагаме 1 к.л. от мармалада в чиния. Обръщаме я настрани и ако мармаладът не потече, е готов. Сипваме мармалада в бурканчета, които затваряме и държим обърнати наопаки.