Майка ми домъкна цял чувал с дюли от село и се чудех какво да ги правя и като видях палачинките на масата веднага се сетих

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Майка ми домъкна цял чувал с дюли от село и се чудех какво да ги правя и като видях палачинките на масата веднага се сетих
Майка ми домъкна цял чувал с дюли от село и се чудех какво да ги правя и като видях палачинките...
13471
Майка ми домъкна цял чувал с дюли от село и се чудех какво да ги правя и като видях палачинките на масата веднага се сетих
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Зимата не би била същата, ако нямаме в мазето поне няколко бурканчета от това божествено сладко от дюли, което върви с всичко- от намазване на палачинки или филийка с масло до кусане от бурканчето с лъжичка, когато те удари нагона за нещо сладко, няма как да не направя

 

Продукти

за 3 бурканчета от 314 г.

1 кг. дюли

500 г.

захар

1 ч.л. лимонов с

 

Начин на приготвяне

В тенджера сипваме 1 л. вода и захарта. Оставаме ги да врят 10 мин. на среден огън. Измиваме и обелваме дюлите, след което ги нарязваме. Оставяме ги да престоят 10 мин. и ги настъргваме върху приготвения сироп.

Оставаме мармалада да ври на тих огън. Щом се сгъсти, прибавяме лимоновия сок. Слагаме 1 к.л. от мармалада в чиния. Обръщаме я настрани и ако мармаладът не потече, е готов. Сипваме мармалада в бурканчета, които затваряме и държим обърнати наопаки.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft