Майка ми прави невероятна туршия два вида наведнъж-Червена и обикновена, за три дни готова-Споделям нейната рецепта

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Майка ми прави невероятна туршия два вида наведнъж-Червена и обикновена, за три дни готова-Споделям нейната рецепта
Майка ми прави невероятна туршия два вида наведнъж-Червена и обикновена, за три дни...
6209
Майка ми прави невероятна туршия два вида наведнъж-Червена и обикновена, за три дни готова-Споделям нейната рецепта
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

СЪСТАВКИ

  • 8 кг зеле
  • 6 ч. л. сол
  • 300 г цвекло
  • 300 г моркови
  • зърна черен пипер
  • дафинов лист

ПРИГОТВЯНЕ

Аз готвя два вида зеле наведнъж. Едната обикновена с моркови, а втората червена с цвекло. Така че има известно разнообразие. Така че, първо трябва да вземете нашето зеле и да го накълцате с нож или на специално ренде.

Настържете морковите и цвеклото на едро ренде. Може да се настърже за моркови по корейски.
Първо, нека направим обикновено зеле с моркови. За да направите това, вземете половината зеле, смесете с настъргани моркови. Добавете половината сол, черния пипер и дафиновия лист. Разбъркайте всичко добре. Необходимо е да се бърка докато зелето си пусне сока. След това зелето трябва да се сгъне в буркан, плътно подредено. Сокът трябва да покрива горната част на зелето. Ако не е достатъчно, добавете малко вода.

Сега ще направим същото с втората половина на нашето зеле. Смесете го с цвеклото. Добавете сол и подправки. Разбъркайте, за да пуснат цвеклото и зелето. В процеса зелето ще се зачерви. Също така трябва да го сгънете плътно в буркан.

След това бурканите трябва да бъдат покрити с капачки, но не плътно, за да могат да дишат. Всяка сутрин трябва да пробиете детайла по цялата дължина с дълъг нож. За да разберете за какво говорим, препоръчваме да гледате видеоклипа по-долу. Благодарение на това зелето ще ферментира много по-добре. Три дни по-късно ще бъде готово. Сега може да се задушава, пържи или просто да се яде с растително масло като салата. Освен това можете да направите невероятна супа от него !

И ето видео на красива закарпатска домакиня, която показва какво е домашно кисело зеле в буркан.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft