Майонезено тесто за най-уникалните хлебчета и кифлички: втасват за нула време и са меки като...
14 Ноември 2018
67506
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Съществуват какви ли не рецепти за тесто с мая - с прясно мляко, с кисело мляко, с яйца и без. Днес сме решили да ви запознаем с едно от най-успешните теста за всякакъв вид кифлички и хлебчета.
Майонезеното тесто е истинско съкровище заради своята простота и достъпност . Така приготвеното тесто с мая втасва буквално за минути , а изделията от него са ароматни, нежни и пухкави.
МАЙОНЕЗЕНО ТЕСТО С МАЯ
Продукти:
Приготвяне стъпка по стъпка
- Натрошете маята в отделна купа, добавете чаена лъжичка захар и 2 супени лъжици топло мляко. Поставете на топло място за 15-20 минути, докато се появят мехурчета.
- Разбийте яйцата със захарта, добавете майонезата, разбъркайте вътре активираната мая и топлото мляко.
- Смесете всичко добре и постепенно добавете пресятото брашно. Обикновено отиват около 2 килограма.
- Оставете тестото да се втаса хубаво на топло място, покривайки го с кърпа. Трябва да отбележим, че се надига много бързо.
Това майонезно тесто е подходящо за всякакъв вид хлебчета и кифлички, с най-различни плънки - солени и сладки. Обикновено излизат поне 3 големи тави от това количество. И още един съвет: преди да пъхнете хлебчетата (кифличките) във фурната, ги намажете с мляко или яйце, за да се зачервят приятно.
Бон апети!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари