За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Майсторлъшки вити банички със сирене - класика в жанра!
Майсторлъшки вити банички със сирене - класика в жанра!
4 Декември 2015
26216
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
В малко топла вода сложете захарта, маята, 2 супени лъжици брашно и оставете маята да шупне. Докато маята втасва, разбийте яйцата, добавете 4 супени лъжици брашно, бакпулвер, сол и разбъркайте добре. Добавете киселото мляко, олиото и шупналата мая, и разбъркайте, докато сместа се хомогенизира.
Всяка кора хубаво намажете с плънката, а в началото на кората поставете от втората плънка със сирене. Навийте на руло, а след това - на охлювче. Така оформете всички банички. Сложете ги в намазнена тава и всяка банички намажете с останалата част от първата течна плънка.
Първите 10-15 минути печете на 250 градуса, след това намалете на 180 градуса. Печете, докато баничките се зачервят приятно на повърхността.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари