Макаронена мусака с кашкавал
24 Май 2013
17345
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Сварете макароните в леко подсолена вода и ги отцедете. Залейте ги с 50 гр. разтопено масло. запържете брашното с останалата част от маслото, сипете млякото и бъркайте непрекъснато около 10 минути на тих огън до сгъстяване на сместа. Прибавете подправките, разбъркайте и изсипете макароните. Разбийте яйцата с малко сол и половината от кашкавала като за омлет. В намаслена тавичка изсипете пласт макарони, залейте с половината яйца, отново пласт макарони и отгоре разбитите яйца. Наръсете с останалия кашкавал, а отгоре подредете нарязания на кръгчета домат. Поръсете с чубрица/риган и запечете до златисто в нагорещена фурна.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари