Макаронена салата със сос от патладжани

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Салати
Макаронена салата със сос от патладжани
Макаронена салата със сос от патладжани
admin
Добавена от: admin
8311
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 супени лъжици зехтин
2 средно големи стръка праз (почистени и нарязани на тънки филийки – включително и зелените върхове)
2 ч. чаши замразени пиперки (червени, зелени и жълти; не ги размразявайте)
2 големи скилидки чесън (нарязани на тънки филийки)
400 гр. печени патладжани (може и от консерва, заедно с тяхното олио)
1 ч. чаша пилешки бульон или вода
1 ч. чаша едро нарязан пресен босилек
2 супени лъжици грубо нарязан магданоз
сол
черен пипер
2 кг. макарони или фусили (сварени и прецедени)
1/3 ч. чаша настъргано сирене (пармезан)

Загрейте зехтина на умерена температура в голям тиган (около 2 мин.). Прибавете праза, пиперките и чесъна; пържете на умерена температура, докато празът омекне, а водата на пиперките се изпари (3-5 мин.). Прибавете патладжана и бульона и варете без да захлупвате, като бъркате често, докато вкусовете се смесят (около 5 мин.). Прибавете босилека, магданоза, солта и черния пипер.
Изсипете така получения сос върху макароните, поръсете с настърганото сирене и сервирайте с допълнително количество пармезан. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft