1/4 чаша сушени домати в зехтин, изплакнати, подсушени и нарязани
2 с.л. нарязан червен лук
3 с.л. червен оцет
сол
2 1/2 чаши пене паста (или друг вид, по желание)
2 чаши рукола
1 с.л. магадноз, пресен, наситнен
2 с.л. зехтин, extra virgin
2 ч.л. Дижонска горчица
1 скилидка чесън, малка, мината през преса
1/8 ч.л. сушена червена чушка
1/3 чаша настъргано сирене Проволоне (или нарязан на тънки филийки пармезан)
млян черен пипер
Разбъркайте заедно сушените домати, лука, 1 чаена лъжица от оцета и 1/4 чаена лъжица от солта и оставете на страна. Сложете 4 литра вода на котлона да заври. Сложете 1 чаена лъжица сол и добавете пастата. Варете макароните, докато станат ал денте (т.е. леко сурови, а не разварени). Отцедедете пастата и изплакнете с хладка вода, докато изстине. Отцедете я добре и я сипете в купата със зеленчуците. Добавете руколата и магданоза и разбъркайте.
Смесете оставащите 2 супени лъжици оцет, зехтина, горчицата, чесъна и чушката в малка купа, след което ги добавете към пастата и зеленчуците. Накрая добавете сиренето и овкусете със сол и пипер, ако има нужда.