1 консерва риба тон
6 яйца, разбити
1-2 чаши сварени макарони (мидички или подобни)
1 връзка спанак, нарязан
1 домат, нарязан
1 среден картоф, настърган или нарязан на ситно
2 скилидки чесън, нарязани
пресен лук, нарязан на ситно
сирене – Горгондзола, меко сирене Чедър или кашкавал
сол на вкус
червен пипер на люспички
Сварете пастата, докато стане „ал денте”. Отцедете добре и оставете настрана. Загрейте 1 с.л. зехтин в тиган, подходящ за фурна, и задушете вътре настъргания картоф, докато леко омекне. Добавете чесъна и зеления лук и задушете за около минута. Добавете нарязания спанак. Когато се свие, прибавете рибата тон и разбъркайте. Смесете сварената паста, Горгондзолата, солта и червения пипер.
Разнесете сместа равномерно в тигана и отгоре подредете резените домат. Излейте разбитите яйца отгоре, без да разбърквате! Поръсете с настърганото сирене Чедър (или кашкавал) и оставете в покой за около 5-7 минути. Изпечете фритатата на грил-функция във фурната за около 5 минути, докато повърхността покафенее. Извадете от фурната, оставете да се охлади няколко минути, след което разрежете и поднесете.