около 1/2 ч.чаша макарони (с форма по желание)
50 г. ябълки
50 г моркови
1 ч.ч. прясно мляко
1 яйце
1-2 ванилии
пудра захар на вкус
1/2 к.ч. нарязани орехови ядки
1/2 к.ч. стафиди
малко краве масло
канела
сметана
Макароните се сваряват до готовност и се отцеждат добре от водата. Морковът и ябълката се почистват от обелките и семето, след което се нарязват на парченца и също се сваряват до омекване. Отцеждат се от излишната вода и се пасират. Към пасираните плодове се добавят макароните, натрошените ядки, стафидите (предварително накиснати, ако са сухи) и ванилията. Сместа се разбърква добре и се разпределя в намазани с масло огнеупорни купички или в един по-голям съд, предварително намаслен.
Яйцето и пудрата захар (на вкус) се разбиват с 1 ч.ч. прясно мляко. Получената течна смес се налива при макароните и пудингът се пече на водна баня при 150 градуса до готовност.
Готовият пудинг се гарнира с канела и розички сметана.