Макарони на фурна с пилешко и зеленчуци

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Паста
Макарони на фурна с пилешко и зеленчуци
Макарони на фурна с пилешко и зеленчуци
admin
Добавена от: admin
53541
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 пакет (400 гр.) макарони с дупка, сурови
2 глави лук, нарязани
по 1 червена, жълта и зелена чушка
250 гр. обезкостено пилешко
1 чаша доматена паста
1 чаша (или повече) сос за паста
1 консерва червен боб
½ чаша гъби
1 с.л. червен лют пипер
2 нарязани домата
1 чаша настъргано сирене Чедър
½ чаша Моцарела
стрък пресен лук
листенца пресен кориандър
няколко парченца масло
по малко риган, сол и черен пипер
няколко супени лъжици хлебни трохи или галета

Сложете да заври вода в дълбок тиган, добавете сол и когато водата кипне, прибавете макароните и ги сварете до готовност. Отцедете водата и прибавете маслото, като разбъркате с вилица, така че макароните да не залепнат и да се отделят добре. В друг тиган сипете малко зехтин или масло и запържете в него лука, след което прибавете нарязаните чушки и задушете няколко минути. Добавете щипка сол, малко риган и черен пипер. След това сипете сместа към тигана с макароните. В тигана, в който сте пържили лука, добавете пилешкото (нарязано на малки парченца) и задушете пилето, докато водата се изпари, след това прибавете чилито, сол и доматената паста. Задушете до готовност на пилето и прехвърлете към макароните. Ако е необходимо, добавете още мазнина в тигана, след това задушете вътре нарязаните домати, зеления лук и гъбите и прибавете готовата смес към макароните. Отцедете червения боб и го измийте от соса, ако има такъв. Добавете и него към макароните. Сложете още паста соса, настъргания Чедър, Моцарелата и листата кориандър. Опитайте на вкус и добавете още подправки, ако е необходимо. Прехвърлете в йенски съд или тавичка, поръсете с малко настърган кашкавал или сирене, пресен лук и хлебни трохи и запечете за 10-15 минути, докато сиренето се разтопи. Поднесете макароните топли. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft