6 яйца
300 г макарони
1 глава лук
100 г краве масло
1 кафейна лъжичка брашно
300 мл прясно мляко
100 г сметана
2 супени лъжици галета
индийско орехче
сол
Сварените яйца се обелват и се нарязват на дребно. Лукът се нарязва на ситно и се изпържва в 30 г масло. Наръсва се с брашното и се залива с млякото. Вари се, като се бърка непрекъснато, до сгъстяване. Прибавят се нарязаните яйца, настъргано индийско орехче и сол. Отделно в подсолена вода се сваряват макароните, отцеждат се и се смесват с 40 г масло и разбитата сметана. В намазана с масло тавичка се слагат един пласт макарони и един пласт яйца със сос. Отгоре се слага пласт макарони. Наръсват се с галетата, предварително пресята през сито. Върху галетата се наръсва разтопено масло. Слага се във фурната да се запече. Сервира се веднага.