1 ч. ч. макарони (сурови)
3-4 узрели домата (нарязани на филийки с дебелина 1 см.) или 10-тина чери доматчета - на половинки
2 с. л. масло или маргарин
1 с. л. брашно
1/4 ч. л. суха горчица
1/2 ч. л. сол
2 ч. ч. обезмаслено мляко
2 ч. ч. настърган кашкавал
1/2 ч. ч. галета
допълнително кашкавал или Пармезан - за поръсване
Сварете макароните според указанията на опаковката и ги прецедете. Загрейте фурната до 190С. Разтопете маслото или маргарина в 2-литрова тенджера на умерена температура. Прибавете брашното, сухата горчица и солта, и пържете 2-3 мин. Прибавяйте млякото малко по малко и бъркайте докато сместа се сгъсти. Прибавете кашкавала и бъркайте докато се разтопи.
Поставете няколко филийки домат на дъното на тавичка и изсипете отгоре половината макарони. Поставете още няколко резена домат и остатъка от макароните. Изсипете соса най-отгоре. Подредете останалите домати отгоре и поръсете с галетата. Печете 20 мин. Поръсете обилно с настърган кашкавал или Пармезан и сервирайте веднага.