Макарони с домати и кашкавален сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Паста
Макарони с домати и кашкавален сос
Макарони с домати и кашкавален сос
admin
Добавена от: admin
11331
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 ч. ч. макарони (сурови)
3-4 узрели домата (нарязани на филийки с дебелина 1 см.) или 10-тина чери доматчета - на половинки
2 с. л. масло или маргарин
1 с. л. брашно
1/4 ч. л. суха горчица
1/2 ч. л. сол
2 ч. ч. обезмаслено мляко
2 ч. ч. настърган кашкавал
1/2 ч. ч. галета
допълнително кашкавал или Пармезан - за поръсване

Сварете макароните според указанията на опаковката и ги прецедете. Загрейте фурната до 190С. Разтопете маслото или маргарина в 2-литрова тенджера на умерена температура. Прибавете брашното, сухата горчица и солта, и пържете 2-3 мин. Прибавяйте млякото малко по малко и бъркайте докато сместа се сгъсти. Прибавете кашкавала и бъркайте докато се разтопи.
Поставете няколко филийки домат на дъното на тавичка и изсипете отгоре половината макарони. Поставете още няколко резена домат и остатъка от макароните. Изсипете соса най-отгоре. Подредете останалите домати отгоре и поръсете с галетата. Печете 20 мин. Поръсете обилно с настърган кашкавал или Пармезан и сервирайте веднага. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft