Макар зимата да е далеч, аз отсега започвам да си правя витаминозни бомбички

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Макар зимата да е далеч, аз отсега започвам да си правя витаминозни бомбички
Макар зимата да е далеч, аз отсега започвам да си правя витаминозни бомбички
289163
Макар зимата да е далеч, аз отсега започвам да си правя витаминозни бомбички
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Зимата както изглежда далеч, така изведнъж ще почука на вратата. А какво по-хубаво през студените месеци от една топла супа да се сгрее човек.

Но супата е нужно да „пращи“ от витамини. А витамини през зимата трудно се намират. Да – щандовете на големите вериги са пълни вече целогодишно с всякакви зеленчуци. Но нека не се лъжем- в тях има толкоз витамини, колкото в старата шапка на дядо. Но и затова си има чалъм, при това от най-добрите чалъми – бабини.

Ето каква заготовка бихте могли да си направите отсега и по късно да я използвате както в супи, така и в яхнии, а и в други гозби. Тази рецепта е за истинска витаминозна бомба.

 

Необходимите продукти за една доза са:

1 кг моркови,

1 кг лук,

1 кг чушки (червени, зелени, жълти),

1 кг домати и по

4 връзки магданоз и копър.

 

От тези пропорции ще получите поне десет „бомбички“. Ако желаете повече – увеличете съответно пропорциите.Лятна манджа за душата! Каза ми я баба на село и не минава вечер, без да я направя Тази бабина манджа от село е толкова вкусна, че веднъж направите ли я, няма да се спрете

А ето и какво е нужно да направите. Обелете морковите и ги настържете на едро ренде. Почистете чушките и ги нарежете на лентички, а след това през самите лентички наполовина. Доматите и нарежете на средни кубчета, а лука – на по-едри. Зелените подправки трябва да се наситнят хубаво.

След това разбъркайте всичко много добре. Разпределете от сместа в полиетиленови пликове, като слагате по толкова, колкото ще ползвате при едно готвене. Така е необходимо да получите поне десет „бомбички“. И нещо много важно. Никога не гответе заготовката. Когато супата е готова, просто пуснете една „бомбичка“ в нея, изчакайте отново да заври и отместете тенджерата от котлона. Така ще получите не само усещането за пресни зеленчуци, но супата ви ще е пълна и с всички витамини, които са се запазили в зеленчуците

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft