Македонска лютеница Пинджур - който не е опитал, той не знае какво изпуска! В килера вече имам 20 буркана:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Македонска лютеница Пинджур - който не е опитал, той не знае какво изпуска! В килера вече имам 20 буркана:
Македонска лютеница Пинджур - който не е опитал, той не знае какво изпуска! В килера вече имам 20...
4595
Източник: За Жената
Македонска лютеница Пинджур - който не е опитал, той не знае какво изпуска! В килера вече имам 20 буркана:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ние си имаме нашата лютеница, а македонците правят Пинджур - същите продукти, но в малко по-различни пропорции и съответно с различен краен резултат. Получава се много вкусна зимнина, идеална на филийка или като гарнитура към различни месни и безмесни ястия.

Много лесна рецепта, препоръчваме на всеки да си я запише. Ето какво ви трябва за вкусната Македонска лютеница Пинджур :

Пинджур (македонска лютеница)

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:

  • 2,5 кг чушки
  • 2,5 кг домати
  • 1 кг патладжан
  • няколко люти чушки по желание
  • пресен магданоз
  • 3-4 скилидки чесън
  • 350 мл олио
  • сол и захар
  • 200 мл винен оцет

ПРИГОТВЯНЕ:

Изпечете чушките, доматите и патладжаните, след което ги обелете и нарежете на кубчета. Накъсайте чушките на тънки лентички.

В широка и дълбока тенджера сипете олиото, оцета и доматите, добавете по една лъжица захар и сол. Гответе, докато водата се изпари, 50-60 минути.

домати в тенджера

Снимка: YouTube

След това добавете чушките и патладжаните, след което продължете да готвите. 

чушки с патладжани

Снимка: YouTube

пинджур домашна рецепта

Снимка: YouTube

Накрая добавете чесъна и ситно накълцания магданоз. Разбъркайте всичко да се смеси добре.

пинджур в тава

Снимка: YouTube

пинджур рецепта

Снимка: YouTube

Насипете сварения пинжур в топли и предварително стерилизирани буркани. След това ги затворете добре и ги сложете отново във фурната на 90 градуса за 1 час. Изключете фурната и оставете бурканите вътре за една нощ.

пинджур буркани

Снимка: YouTube

След това бурканите се поставят на тъмно и студено място, заедно с останалата зимнина.

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft