Декоративна питка под формата на слънце с пълнеж от чушки, извара и яйца.
Стъпка 1: Във водата поставете маята да се разтвори, добавете към другите съставки и омесете тесто. Замесете 5-10 минути, докато се получи гладко, меко тесто.
Стъпка 2: Тестото разделете на две части, едната малко по-голяма от другия. По-голямата част разделете на шест, а по-малката - на пет топки. Всяко топче разточете на малка кора и ги подредете една върху друга, мажейки между тях с маргарин, смесен с олио. Последната кора не мажете с нищо.
Стъпка 3: Вземете купчината с шест кори и разточете на голяма кора. Цялата кора намажете с мазнина и я сгънете от двете страни към средата. Отново я намазва и я сгънете още веднъж по дължина. Намажете я трети път и я сгънете напречно, така че да се получи по-малък правоъгълник. Още веднъж я намажете и я сгънете само веднъж, така че да се получи куб. Оставете в хладилника, докато се приготвя плънката.
Стъпка 4: За плънката нарежете чушките на дребни кубчета, поставете ги в тиган на огъня, за да се запържат. Когато омекнат, добавете изварата и дръпнете от огъня. Добавете сол и черен пипер на вкус, разбъркайте и добавете яйцето. Объркайте, така че хубаво да се смесят.
Стъпка 5: От голямото тесто разточете кора и я поставете в тавата за печене. Хубаво разпределете плънката върху цялата кора, но така че да има повече в средата. След това покрийте с другата кора. В средната част поставете дълбока купа и правете разрези от средата навън, но без да прерязвате докрай. Разрезите завъртете/усучете, така че плънката да се покаже.
Стъпка 6: Намажете питката с мазнина, наръсете я със сусам и я оставете да престои няколко минути. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 25 минути, или докато получи красив цвят.
Оставете я да се охлади за десетина минути, след което сервирайте.
СЪВЕТ: Тази питка може да се приготви с различни плънки - дори и сладки с тиква. Бъдете креативни!