Македонски бобарник по стара селска рецепта

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Македонски бобарник по стара селска рецепта
Македонски бобарник по стара селска рецепта
admin
Добавена от: admin
37672
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

400 гр. боб
200 гр. ориз
1-2 стръка праз
1 ч.л. червен пипер, черен пипер, сол

За тази рецепта трябва да имате сварен боб, по възможност само с чушки, кромид, олио. Отмерете само зърната на боба, сложете ги в гърне или тава за печене и отгоре поръсете малко от течността, в която е врял бобът. Най-добре е да не го сварявате до готовност, за да не се превари после.

1. Изпържете ситно нарязания праз и добавете ориз (количеството е по-малко от това на боба, за да доминира той).

2. Щом се изпържат, добавете водичка, сварете ги хубаво, а към края добавете сушени подправки на вкус, черен пипер, 1 с.л. червен пипер и сол.

3. Сега разбъркайте в тавата боба и ориза с праза, добавете топла вода, малко олио и повторно поръсете с черен пипер.

Печете най-много 20 минути до половин час, колкото да се обединят вкусовете, а когато ястието хване коричка отгоре, значи е готово.
Поднесете го с люти чушлета и му се насладете с топъл хлебец!
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft