Македонски ушинки - мекички, каквито не сте опитвали!
2 Юли 2016
130682
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Всички съставки се поставят в купа и се замесва тестото. От тестото (трябва да е меко) се разточва кора, нарязва се на ивици, а те - на ромбове (на снимките хубаво е показана формата). В средата им се прави разрез и единият край се усуква навътре като плитка. В дълбок съд се поставя олио и щом се сгорещи, в него се пържат ушинките.
Щом хубаво се зачервят и надуят, се отцеждат от мазнината и се поръсват хубаво с пудра захар или течен шоколад.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари