Оризът се накисва във вода. Картофите се обелват и нарязват на кръгчета, след което се пържат в мазнина до полуготовност. Патладжаните се обелват и нарязват на филийки и се пържат в мазнина до полуготовност. Морковите се нарязват на кръгчета и също се изпържват до полуготовност. Пилето се сварява също до полуготовност и бульонът се запазва. Доматите се нарязват на кръгчета, а чесънът се обелва.
На дъното на тенджера се нареждат кръгчетата домати, леко посолени. Върху тях се слагат картофите, леко посолени. След това се нарежда предварително обезкостеното пиле, също леко посолено. Върху него се нареждат патладжаните и морковите и пак се посолява. Прибавят се скилидките чесън. Накиснатият ориз се прецежда и се слага най-отгоре върху зеленчуците и се притиска с лъжица. Поръсват се подправките и 1 с.л. сол. Долива се бульонът, в който е варено пилето, а ако е нужно и малко вода - течността трябва да е 1-2 пръста над ориза. Слага се тенджерата на силен огън да заври и след това се намалява котлона. Вари се докато оризът омекне и водата изври. Като стане напълно готово ястието се обръща в тава или голяма чиния.
Маклюба - екзотична торта с пиле и зеленчуци
22 Декември 2011
26763
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари