4 яйца
1 ч. ч. пудра захар
1 ч. ч. кисело мляко
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. ч. пресято брашно
1 пакетче ванилин
1 ч. л. масло за намазване на тавата
1 ч. л. брашно за поръсване на тавата
500 г пресни или замразени малини или ягоди или сок от 2 компота
4-5 с. л. захар за сиропа
плодове от сладко или пресни плодове и изцедено кисело мляко за гарниране
Яйцата се разбиват със захарта, докато побелеят, прибавя се киселото мляко и брашното, пресято с бакпулвера и ванилията. Всичко се разбърква добре и се изсипва да се пече в намазана с масло и поръсена с брашно тавичка. Пече се на 180° С, докато порозовее и клечка за зъби забодена в центъра на сладкиша излезе суха.
Реването се оставя да поизстине, набожда се с вилица и се залива със сироп.
Сиропът се приготвя, като пресните или размразени на стайна температура плодове се претриват през сито и полученият сок се смесва със захарта и 100 мл вода. Ако се използва сок от компот, няма нужда от прибавяне на захар и вода.
Реването се разрязва и се гарнира с целите плодове и цеденото кисело мляко, разбъркано с пудра захар.