500 г Маскарпоне
3 яйца
150 г пудра захар
400 г бишкоти
400 г пресни или замразени малини
шамфъстък
Жълтъците се разбиват с пудра захар.
Прибавя се Маскарпонето и всичко се разбърква добре.
Отделно белтъците се разбиват на твърд сняг.
Изсипват се при жълтъците и се разбъркват внимателно.
Замразените малини се размразяват, след което се пюрират в блендер или с ръчен пасатор.
По желание може да се прибави и сладък ликьор или ром.
Във форма за тирамису на дъното се поставя една част от крема с Маскарпонето.
Отгоре се поставят потопени в малиновото пюре бишкотите.
Отново крем, бишкоти и така докато не свършат бишкотите.
Ако остане малиново пюре, то се изсипва като горен слой заедно с крема.
Накрая по желание се поръсва със ситно накълцани шамфъстъци.
Формата се покрива със "свежо" фолио.
Оставя се да престои за една нощ в хладилник.