Малката тайна на голямата пухкава баница - става 5 пръста висока без бакпулвер и сода:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Малката тайна на голямата пухкава баница - става 5 пръста висока без бакпулвер и сода:
Малката тайна на голямата пухкава баница - става 5 пръста висока без бакпулвер и сода:
336011
Малката тайна на голямата пухкава баница - става 5 пръста висока без бакпулвер и сода:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Високата и бухнала баница е мечта на всяка домакиня. За да стане наистина пищна и пухкава, всяка жена си има своите малки тайни - бакпулвер, сода, газирана вода, дори лимонада.

Но днес ще ви разкрием малката тайна на голямата баница - така ще стане поне 5 пръста висока, без да ползвате набухвател. Цялата философия е в горещата вода - тя кара баничката да се надуе двойно и да стане мека като пух. Ето рецептата на тази чудна баница с гореща вода :

Баница с гореща вода

Продукти:

1 пак. кори за баница

150 гр. масло

около 50 мл зехтин или олио

300 гр. сирене

6 яйца

300 мл вряла вода

Приготвяне:

Разтопете маслото заедно със зехтина. Натрошете сиренето. Мажете хубаво всяка кора с маслената смес и ги подредете в намазнена тава. Разпределете от сирнената плънка върху всяка трета кора. Повтаряйте процеса, докато свършат корите. Накрая залейте баницата с останалата маслена смес и нарежете на парчета.

Разбийте яйцата с тел и като непрекъснато бъркате, постепенно изсипете вътре горещата вода. Разбъркайте бързо, за да не се сварят яйцата. Залейте със сместа баницата и я оставете да "се накисне" 15 минути.

Печете във фурна с вентилатор на 180 градуса за около 25-30 минути или до златисто-кафяво.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft