Малката тайна на перфектните картофени кюфтета - сложете 1 кафена чашка и никога няма да се разпаднат!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Малката тайна на перфектните картофени кюфтета - сложете 1 кафена чашка и никога няма да се разпаднат!
Малката тайна на перфектните картофени кюфтета - сложете 1 кафена чашка и никога няма да се...
30768
Малката тайна на перфектните картофени кюфтета - сложете 1 кафена чашка и никога няма да се разпаднат!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Картофените кюфтета са уникална вкусотия - няма човек, който да не ги обича, нали? Но ако сте опитвали да ги приготвите у дома, най-вероятно първия път сте претърпели провал - картофената смес просто не желае да остане кръгла и се разпада в тигана, когато решиш да обърнеш кюфтето. Звучи ли ви познато? Днес решихме да помогнем на всички вас, които искате да си направите перфектните картофени кюфтета , които не се разпадат и остават цели при пърженето.

Ето и рецептата за идеалните картофени кюфтета :

Перфектните картофени кюфтета

Продукти:

1,5 кг картофи

3 яйца

1/2 връзка магданоз

подправки на вкус - сол, черен пипер, чубрица, чесън

1 малка глава лук

200 гр.сирене/кашкавал

1 к.ч.сварен ориз

За паниране:

1/2 ч.ч.галета

1/2 ч.ч.брашно

2-3 яйца

картофени кюфтета

Приготвяне:

Първото важно нещо при картофените кюфтета, е да ги сварите цели, с обелката. Така картофът няма да абсорбира много вода при варене, а именно водата кара картофените кюфтета да се разпадат.

Веднага, щом се сварят, залейте картофите със студена вода и ги оставете да изстинат напълно във водата. 

Обелете ги и настържете на едро ренде в голяма купа. Чукнете отгоре яйцата, настържете сиренето, добавете подправки на вкус и накрая - кафена чашка сварен ориз. Това е тънкият момент при правенето на картофени кюфтета - оризът допълнително ще спои сместа и ще попречи на кюфтетата да се разпаднат, а вътре ще останат пухкави и сочни.

Хубаво объркайте сместа, след което я оставете в хладилник поне за половин час.

В две отделни дълбоки чинии сложете: в едната смес от галета и брашно, в другата - разбитите яйца.

Оформете от картофената смес кюфтета и ги оваляйте в сухата смес. Подредете ги върху тавичка, покрита с хартия за печене. 

Загрейте олио в подходящ тиган, така че да покрие почти целите кюфтета. Щом се загрее олиото, намалете котлона на умерена температура.

Преди да пуснете кюфтетата в горещото олио, ги потапяйте хубаво в яйчената смес. Още по-добре ще е за панировката да използвате само разбити на пяна белтъци.

картофени кюфтета в тиган

Изпържете кюфтетата от двете страни до златисто.

Отцедете ги върху домакинска хартия.

Добър апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft