11 Ноември 2014
19774
Снимков материал: pixabay.com
Картофите са един от продуктите, които присъстват най-много на нашата трапеза под формата на най-различни ястия. Обичайно се сваряват, преди да се приготви каквото и да било от тях, затова сега ще ви покажем някои малки тайни, които ще ни помогнат това да става по-бързо и да получаваме по-вкусен и добър резултат.
За да могат да се сварят по-бързо картофите , сложете във водата малко масълце.
Картофите се варят на умерена температура, за да може нишестето да набъбне равномерно.
Приготвя се на бавен огън.
Когато котлонът е много силен, картофите се разваряват отвън, а вътрешността им остава сурова.
Най-добре е да ги сварите заедно с обелките, тъй като така се запазват витамините повече, отколкото при варене в обелен и нарязан вид.
Нарязаните картофи се варят в продължение на 15 минути след кипването на водата. След това отцедете почти всичката течност (оставете много малко на дъното на съда) и доварете на слаб огън при хубаво плътно затворен капак.
По принцип е за предпочитанезеленчуците изобщо да се варят на пара. Ако прибававите две бучки захар във водата ще подобри много вкуса им.
Картофите,които не са узрели хубаво, също покълналите и позеленелите от неправилно съхранение, е необходимо да се варят, след като се почистят хубаво от кълновете и зелените участъци. Да се слагат нарязани във водата, а отварата да не се използва, а да се изхвърля.
Силно покълнали и много позеленели картофи са опасни за консумация.
Най-добре е да ги сварите заедно с обелките, тъй като така се запазват витамините повече, отколкото при варене в обелен и нарязан вид.
Нарязаните картофи се варят в продължение на 15 минути след кипването на водата. След това отцедете почти всичката течност (оставете много малко на дъното на съда) и доварете на слаб огън при хубаво плътно затворен капак.
По принцип е за предпочитанезеленчуците изобщо да се варят на пара. Ако прибававите две бучки захар във водата ще подобри много вкуса им.
Картофите,които не са узрели хубаво, също покълналите и позеленелите от неправилно съхранение, е необходимо да се варят, след като се почистят хубаво от кълновете и зелените участъци. Да се слагат нарязани във водата, а отварата да не се използва, а да се изхвърля.
Силно покълнали и много позеленели картофи са опасни за консумация.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари