Малка тайна за приготвянето на вкусни картофи?

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Малка тайна за приготвянето на вкусни картофи?
19774
Снимков материал: pixabay.com
Малка тайна за приготвянето на вкусни картофи?

Картофите са един от продуктите, които присъстват най-много на нашата трапеза под формата на най-различни ястия. Обичайно се сваряват, преди да се приготви каквото и да било от тях, затова сега ще ви покажем някои малки тайни, които ще ни помогнат това да става по-бързо и да получаваме по-вкусен и добър резултат.

За да могат да се сварят по-бързо картофите , сложете във водата малко масълце.
Картофите се варят на умерена температура, за да може нишестето да набъбне равномерно.
Приготвя се на бавен огън.

Когато котлонът е много силен, картофите се разваряват отвън, а вътрешността им остава сурова.
Най-добре е да ги сварите заедно с обелките, тъй като така се запазват витамините повече, отколкото при варене в обелен и нарязан вид.
Нарязаните картофи се варят в продължение на 15 минути след кипването на водата. След това отцедете почти всичката течност (оставете много малко на дъното на съда) и доварете на слаб огън при хубаво плътно затворен капак.
По принцип е за предпочитанезеленчуците изобщо да се варят на пара. Ако прибававите две бучки захар във водата ще подобри много вкуса им.
Картофите,които не са узрели хубаво, също покълналите и позеленелите от неправилно съхранение, е необходимо да се варят, след като се почистят хубаво от кълновете и зелените участъци. Да се слагат нарязани във водата, а отварата да не се използва, а да се изхвърля.
Силно покълнали и много позеленели картофи са опасни за консумация.


 

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft