Малки бюречета с кайма и каймак

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Малки бюречета с кайма и каймак
Малки бюречета с кайма и каймак
admin
Добавена от: admin
14069
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. готови тънки кори за баница
400 гр. кайма
1 глава ситно нарязан лук
сол, черен пипер, подправки, масло
200 гр. каймак (може и свежо сирене или заквасена сметана)
За намазване на корите:
450-500 мл минерална вода
20 гр. мая
60 мл олио
5 супени лъжици брашно
1/2 чаена лъжичка сол
1/4 чаена лъжичка захар

Много вкусни, бързи бюречета. 

Внимавайте с каймака, т.к. е мазен - по една малка чаена лъжичка на кора, за да не станат прекалено мазни.

Първо в загрятото олио запържете лука, след което добавете каймата. Преди края на пърженето добавете подправките.  
В касерола се поставят съставките за намазване на корите: водата, олиото, маята, солта, захарта, брашното и хубаво се разбърква. Сместа се оставя да престои 15 минути. 
Взема се една кора и се маже с кашичката с четка, отгоре се поставя от каймата, след това от изварата, навива се на рулце, а след това - на подкова или охлювче. 
Така се постъпва с всички кори. 
С останалата част от кашичката се намазват баничките и отгоре. 
Оставят се в покой 10 минути, след което се пекат около 30 минути на 200 градуса. 
Поднасят се с кисело мляко.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft