Малки кюфтенца по шведски
10 Януари 2013
11452
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
600 гр. кайма
1 глава лук
1 яйце
100 мл прясно мляко
100 гр. галета
черен пипер
сол
Лукът се нарязва на ситно и се запържва в малко олио, до леко златисто.
Галетата се накисват в млякото, прибавя се и жълтъкът. Бърка се до хомогенизиране и се оставя за 15 мин. След това се добавя към каймата, овкусява се с подправките и се замесва. От сместа се оформят кюфтенца с формата и големината на голям орех. Пържат се в загрята мазнина до получаване на равномерен златист цвят.
Сервират се обикновено с гарнитура от картофено пюре, пържени или варени картофи.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари