Малки тайни: Как да изберете най-сладката диня?

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Малки тайни: Как да изберете най-сладката диня?
185452
Снимков материал: pixabay.com
Малки тайни: Как да изберете най-сладката диня?

Най-накрая дойде сезона на дините, а с него и трудностите за определяне, дали е зряла и сладка. Не се притеснявайте, има няколко трика, с които  ще можете да изберете с наслада в любимия летен плод.

mali-tajni-kako-da-ja-odberete-nakslatkata-lubenica-001.jpg

1. Красотата е важна

Избирайте твърда и симетрична диня без пукнатини, вдлъбнатини или меки части на кората.

От значение  са повредите по външната част на динята, защото същите се предават и във вътрешната.

Нередностите възникват по време на растежа на динята в резултат на недостиг на вода или прекомерно излагане на слънце.

kako-sekojpat-da-ja-kupite-najslatkata-lubenica-1.jpg


 

2.

Повдигнете

Зрялата диня се състои  92%от вода и около 6% захар.

Това означава, че когато я поставите във вода, малка част от нея ще плува на повърхността на водата. Това обаче не означава, че трябва да отивате на пазар с кофа вода.

Най-добре е да вземете две дини с приблизително еднакъв размер и да сравните теглото.

По-тежката е по-сладка.

kako-sekojpat-da-ja-kupite-najslatkata-lubenica-2.jpg


3. Проверете частта където стои динята

Частта, върху която е стояла динята, трябва да има жълтеникав цвят. Това е частта, с която динята е лежала на повърхността на земята, докато узрявала на слънце.

Колкото мястото е по-тъмно, толкова по-добре. Ако е бледа или изобщо не съществува, тогава динята е обрана преждевременно.

kako-sekojpat-da-ja-kupite-najslatkata-lubenica-3.jpg

mali-tajni-kako-da-ja-odberete-nakslatkata-lubenica-02.jpg

 
4. Цвят

Идеалната зряла диня е тъмно-зелена и матирана. Ако е блестяща, има по-големи шансове да бъде по-незряла.

kako-sekojpat-da-ja-kupite-najslatkata-lubenica-4.jpg


5. Почукване

Мнозина казват, че не успяват с този метод да открият, дали динята е зряла или не, но тайната е в анализа на звука.

При почукването незрялата диня има дълбок тон, а зрялата висок.

kako-sekojpat-da-ja-kupite-najslatkata-lubenica-5.jpg

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft