- Слагайте на барбекюто средно големи късове меса – ако са по-тънки, тогава има опасност да загори. Белите меса се пекат на умерена температура, а тъмните – първоначално на силен огън, след това на по-слаб.
Ако искате по-дребната риба да придобие хрупкава коричка, предварително я оваляйте леко в брашно. Всеки път слагайте на скарата само хубаво подсушени продукти.
Месото се задушава по-лесно, ако е нарязано на малки парченца. Кюфтетата стават по-сочни, ако докато месите каймата добавите малко масло или 1с.л. кисело мляко.
Прибавете към застройката на супата няколко капки лимонов сок, за да предотвратите опасността от пресичане. Ако супата е прекалено рядка, поставете вътре един малък обелен картоф и след като ястието стане готово, го намачкайте на пюре и разбъркайте добре.
За да не става сосът на бучки, бъркайте енергично по време на приготвянето. Пюрето пък ще стане по-хомогенно, ако се приготвя единствено с топли продукти. При прекалено гъсто пюре, добавете от бульона, в който сте варили съставките.
Белтъците за сладкиши и кремове се разбиват по-лесно на сняг, ако яйцата са студени и сте сложили 2-3 капки лимонов сок в купата. След това прибавяйте снежната смес на част към останалото тесто, за да стане сладкишът пухкав и бухнал.
Никога не размразявайте бутер тесто на топло и бързо, тъй като ще стане твърде лепкаво и мъчно ще се обработва. Най-добре го извадете предната вечер и го оставете една нощ в хладилника. Тестото винаги се реже с остър нож, за да не се слепват слоевете му.
Когато приготвяте чийзкейк, не отваряйте фурната докато се пече, защото има опасност повърхоността му да се напука. В случай, че това все пак се случи, покрийте чийзкейка със сладко или крем, за да скриете несъвършенствата.
Когато изливате тестена смес за блат за торта или покривате сладкиш с крем, винаги заглаждайте от краищата към средата, за да разпределите равномерно сместа.
За да избегнете пърженето на картофите, изпечете ги на фурна. Нарежете картофите на ленти и ги разпределете равномерно в тава, покрита с хартия за печене. Поръсете с подправки, полейте с малко зехтин и вода и печете на умерена фурна до златисто.
Яйцата се белят по-лесно, ако се варят в подсолена вода. Освен това така няма опасност да се пукнат.
Свежите подправки запазват аромата си, ако се увият във фолио и се сложат в хладилника.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари