Малки хитринки в кухнята, които наистина ще са ви от полза

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Малки хитринки в кухнята, които наистина ще са ви от полза
23510
Източник: Розали
Снимков материал: pixabay.com
Малки хитринки в кухнята, които наистина ще са ви от полза
  • Слагайте на барбекюто средно големи късове меса – ако са по-тънки, тогава има опасност да загори. Белите меса се пекат на умерена температура, а тъмните – първоначално на силен огън, след това на по-слаб.
Ако искате по-дребната риба да придобие хрупкава коричка, предварително я оваляйте леко в брашно. Всеки път слагайте на скарата само хубаво подсушени продукти.
  • Месото се задушава по-лесно, ако е нарязано на малки парченца. Кюфтетата стават по-сочни, ако докато месите каймата добавите малко масло или 1с.л. кисело мляко.
  • Прибавете към застройката на супата няколко капки лимонов сок, за да предотвратите опасността от пресичане. Ако супата е прекалено рядка, поставете вътре един малък обелен картоф и след като ястието стане готово, го намачкайте на пюре и разбъркайте добре.
  • За да не става сосът на бучки, бъркайте енергично по време на приготвянето. Пюрето пък ще стане по-хомогенно, ако се приготвя единствено с топли продукти. При прекалено гъсто пюре, добавете от бульона, в който сте варили съставките.
  • Белтъците за сладкиши и кремове се разбиват по-лесно на сняг, ако яйцата са студени и сте сложили 2-3 капки лимонов сок в купата. След това прибавяйте снежната смес на част към останалото тесто, за да стане сладкишът пухкав и бухнал.
  • Никога не размразявайте бутер тесто на топло и бързо, тъй като ще стане твърде лепкаво и мъчно ще се обработва. Най-добре го извадете предната вечер и го оставете една нощ в хладилника. Тестото винаги се реже с остър нож, за да не се слепват слоевете му.
  • Когато приготвяте чийзкейк, не отваряйте фурната докато се пече, защото има опасност повърхоността му да се напука. В случай, че това все пак се случи, покрийте чийзкейка със сладко или крем, за да скриете несъвършенствата.
  • Когато изливате тестена смес за блат за торта или покривате сладкиш с крем, винаги заглаждайте от краищата към средата, за да разпределите равномерно сместа.
  • За да избегнете пърженето на картофите, изпечете ги на фурна. Нарежете картофите на ленти и ги разпределете равномерно в тава, покрита с хартия за печене. Поръсете с подправки, полейте с малко зехтин и вода и печете на умерена фурна до златисто.
  • Яйцата се белят по-лесно, ако се варят в подсолена вода. Освен това така няма опасност да се пукнат.
  • Свежите подправки запазват аромата си, ако се увият във фолио и се сложат в хладилника.
  • Редактор: Ясен Чаушев
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft